بیانیه گام دوم چراغ راهی برای نسل آینده است |
1397/12/18 14:51 |
یکشنبه 28 دى 1399
/
2021 17 Jan
ساعت : 23:37 GMT / تهران - 3:07
ساعت : 23:37 GMT / تهران - 3:07
به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی خبرگزاری آنا، محمدرضا باهنر صبح امروز در همایش اقتصاد مقاومتی با رویکرد حمایت از کالای داخلی با اشاره به صحبتهاي مقام معظم رهبري درباره اقتصاد مقاومتي در چند سال گذشته گفت: تمام حرفها پيرامون اقتصاد مقاومتي همين صحبتهاي معظمله است و من بهعنوان يک مسئول فقط ميتوانم اعلام شرمندگي کنم که در اين ۴۰ سال گذشته نتوانستيم اقدام و اجراي مفيد و مؤثري داشته باشيم و نتوانستيم راهکاري براي حل اين مشكلات ارائه كنيم.
وی با اشاره به عدم توانایی به انجام راهبردهای اقتصادی تصریح کرد: مسئولان را متهم کردن درست نيست. بهتر است بگوييم که مسئولان نتوانستند بهجاي اينکه نخواستند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به بیانیه گام دوم مقام معظم رهبری اذعان کرد: این بیانيه چراغي را براي نسلهاي آينده روشن کرد تا آيندگان درکي صحيح از وضعيت خود داشته باشند.
باهنر با انتقاد از مطالبهگری صرف برخی گروهها و جناحها بیان کرد: در کشور ما وقتی مقام معظم رهبری صحبتی ميکنند، همه پيرامون آن موضوع بيانيه و اظهارنظر ميکنند، بدون اينکه خود به آن صحبتهاي مقام معظم رهبري پاسخگو باشند و فقط مانند موضوع اقتصاد مقاومتي آن را تکرار ميكنند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: من در این همایش میخواهم به قصور و تقصیرهای خود در پي اين ۴۰ سال خدمت اقرار کنم.
در ۴۰ سالگی انقلاب کارنامه عادلانه و قابل افتخاری توسط مسئولان ارائه شد
وی با اشاره به ۴۰ سالگی انقلاب تشریح کرد: در ۴۰ سالگی انقلاب کارنامه عادلانه و قابل افتخاری توسط مسئولان، دولت، مجلس و صدا و سیما ارائه شد.
باهنر با اشاره به بحرانهای زیاد در کشور توضیح داد: مهم نیست که اسم این بحرانها را چه بگذاریم، ابرچالش، بحرانهاي بزرگ اقتصادي يا چالشهاي بزرگ؛ مهم اين است که چگونه اين بحرانها را حل کنيم.
این خبر درحال تکمیل است...وی با اشاره به گذشته و تاریخ نوسانات دلار در ایران توضیح داد: در سال ۱۲۹۴ هر دلار در ايران يک و نيم ريال بوده است، درحالي که امروز به ۱۲۰ هزار ريال رسيده است. نرخ برابري يک واحد پول با واحد ديگري، نشاندهنده وضع خوب و بد يک اقتصاد نيست. مهم منحني تغييراتي است که اين واحدهاي پولي نسبت به هم سير ميكنند.
هر هشت سال، یک ترکیدگی تورمی در کشور داریم
باهنر با بیان اینکه هر هفت الی هشت سال، یک ترکیدگی تورمي در کشور داريم، تشريح کرد: در دوران آقاي هاشمي رکورد عدد تورم به ۴۹,۵ درصد رسيد و در دوران آقاي خاتمي مخصوصاً در دوره دوم با توجه به كارهاي اقتصادي و رونق گرفتن فعاليتهاي اقتصادي، باز هم افزايش تورم داشتيم. اين درحالي بود كه در دوران احمدينژاد نيز تورم ۴۲ درصدي را تجربه كرديم كه سبب شد دلار به ۴ هزار ۲۰۰ تومان رسيد. اين درحالياست كه در دولت آقاي روحاني نيز دلار تا مرز ۱۸ هزار تومان رسيد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به وضعیت بد اقتصادی در کشور گفت: مرض اقتصاد ایران را نمیشود گردن یک جريان و شخص خاصي انداخت. براساس برنامهريزيها رشد اقتصادي کشور بايد سه درصد نتيجه بهرهوري باشد اما اين اتفاق نيفتاده است.
وی با اشاره به بالا بودن هزینهها تأکید کرد: رشد هزینههای ما در کشور از متوسط منابع ما بیشتر است. ميانگين رشد اقتصادي ما بعد از انقلاب ۳,۱ درصد بوده است. ايندرحالي است که زماني رکورد رشد اقتصادي هشت درصدي را تجربه کرديم و زماني نيز رشد اقتصادي منهاي پنج درصدي را گذراندهايم و براساس ميانگين متوسط رشد اقتصادي، ۳.۱ درصدي را در طول اين ۴۰ سال تجربه كردهايم.
سرانه اقتصاد ما در ایران حدود صفر درصد رشد کرده است
باهنر با تأکید بر اینکه سرانه اقتصاد ما در ایران حدود صفر درصد رشد کرده است، توضیح داد: رشد اقتصاد ما طی این ۴۰ سال ۲,۷ درصد و رشد جمعيت ما ۲.۲ درصد بوده است و اين امر سبب شده که رشد اقتصاد سرانه ما به حدود صفر درصد برسد. ايندرحالي است که کشور چين در ۴۰ سال گذشته اقتصادش ۳۳ برابر شده است و در اين ۴۰ سال جمعيتش ۱.۵ برابر افزايش پيدا كرده است بنابراين اقتصاد سرانه آن ۲۲ برابر شده است.
وی با انتقاد از وضعیت اقتصادی کشور که میزان صرف هزینه زیاد با وجود منابع کم را سبب شده است، توضيح داد: با در نظر گرفتن وضعيت هزينهاي و منابعي در اقتصاد کشور، ميبينيم که هيچ چيزي وجود ندارد.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه ما با بررسی وضعیت موجود به این نتيجه رسيدهايم که اين مواردي که مطرح ميشود، همگي معلول هستند درحاليکه بايد بهدنبال علت مشکلات و ريشهيابي آن باشيم، گفت: کشور ما بهلحاظ شدت مصرف انرژي، سومين كشور در جهان است. اين يعني ما در حال حاضر ۹ ميليون بشكه نفت و معادل آن گاز در كشور توليد ميكنيم كه حداكثر سه ميليون آن را صادر ميكنيم و با كمال تأسف بايد گفت كه ۶ ميليون بشكه از اين نفت و گاز را بهراحتي آتش ميزنيم.
باهنر با انتقاد از به آتش کشیدن روزانه ۶ میلیون بشکه انرژی در کشور تصریح کرد: ای کاش اين ميزان انرژي تبديل به رفاه و يا توليد ميشد اما ميبينيم که اين انرژي براي ما تبديل به يك معضل از جمله آلودگيهاي محيط زيستي، تصادفات جادهاي و غيره شده است.
وی با بیان اینکه حالا برای پایین آوردن ميزان مصرف انرژي بايد کارهاي زيادي انجام دهيم،افزود: ما نياز به يک پکيج کامل در حوزه فرهنگ مصرف، قيمتها، مديريت مصرف انرژي و ... داريم.
بودجه سال ۹۸ بههیچعنوان قابلیت اجرایی ندارد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به لایحه بودجه سال ۹۸ که امروز در مجلس به تصویب رسید، بیان کرد: این بودجه که نمايندگان مجلس بهسختي آن را به تصويب رساندند، بههيچعنوان قابليت اجرا و حتي نظارت توسط خود مجلس را ندارد.
باهنر با بیان اینکه بودجه سال گذشته مانند یک کیک توخالی بود که ۱۵ درصد بیشتر عملياتي و کاربردي نشده است، تشريح كرد: بودجه امسال نيز در مقابل يكسري مطالبهگر از جمله آموزش و پرورش، صنايع دفاعي و ... قرار دارد كه همگي آنها نيز حرفشان درست است و حق دارند.
وی با توضیح اینکه حکایت بودجه امسال حکایت تخصیص ۲۵۰ درصدي منابع به کل مطالبات است، اذعان کرد: همگان ميدانند که تخصيص ۲۵۰ درصدي يك كالا كه ارزش ذاتي آن ۱۰۰ درصد است، غيرواقعي و نشدني است. پس امكان تخصيص بودجه به ميزان مطالبات موجود قطعاً وجود نخواهد داشت.
توسعه در کشور ما صاحب ندارد
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از وضعیت کشور و برنامههای توسعهای گفت: توسعه در کشور ما صاحب ندارد.
وی با اشاره به ۷۰۰ میلیارد بشکه نفتی منابع شناخته شده در کشور تشریح کرد: اگر با کمک همین دانشگاه و دانشجويان نخبه اقدام به استحصال يک درصد از اين ۷۰۰ ميليارد بشكه نفت كنيم و ميزان توليد نفت را بالا ببريم با قيمت فعلي نفت يعني ۳۵۰ ميليارد دلار سرمايه به دست آورده ايم و اين درحالي است كه حدود ۷ ميليارد بشكه نفت به منابع كشور افزوده ميشود كه سرمايه عظيمي را شامل ميشود.
باهنر با اشاره به بالا بودن میزان مصرف برق در کشور تصریح کرد: اگر در سال مصرفکنندگان برق در کشور تنها ۳۰ درصد در میزان مصرف خود صرفهجویی کنند، بهجرأت میتوان گفت با صادرات اين ۳۰ درصد کاهش مصرف ميتوانيم ۷۰ درصد ميزان مصرف مشتركين را به آنها رايگان بدهيم.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: بالای ۷۰ درصد بنگاههای در اقتصاد کشور ما خوراک مصرفی خود را مصرف میکنند، و کارشان تولید ارزش منفي است يعني خوراکي كه مصرف مي كنند گران تر از محصولي است كه توليد مي كنند.
وی با اشاره به میزان مصرف پالایشگاه آبادان ادامه داد: هر یک روزی که پالایشگاه آبادان کار نکند، يک ميليارد تومان به نفع اقتصاد کشور است. يعني يك ميليارد تومان گرانتر از كالايي كه توليد ميكنند، هزينه خوراك اوليه اين پالايشگاه است.